Elfin Collaborative Robot

Eerste cobot met dubbele verbinding

Door het unieke kinematische ontwerp heeft de Elfin-robot een hoge flexibiliteit.
Het modulaire ontwerp minimaliseert het armgewicht.

Alles in één
module

Alles-in-één module met een volledig zelfontwikkelde reducer, motor, encoder, aandrijving en software.

Volledig geoptimaliseerd

Het unieke armontwerp van de Elfin voorkomt niet alleen product-homogeniteit, maar vermindert ook de singulariteit.

Meest flexibele 6-DOF op de markt

Deze collaboratieve robot met 4/6-assige coaxiale structuur heeft al bijna de flexibiliteit van 7-DOF-robots bereikt

Elfin Collaborative Robot

De Elfin robot is een 6-assige collaboratieve robot (cobot). De robot is in te delen in drie verschillende D-modules, met verbindingsstukken.  De mogelijkheden met de Elfin zijn groot, door de ruime reikwijdte en het grote draagvermogen.

Met alle D-modules in lijn, staat de Elfin rechtop, verticaal in lijn. Hierdoor is de robot de perfecte keus bij werkzaamheden in de buurt van de basis. Dit in tegenstelling tot veel andere robots. 

Elfin komt in verschillende uitvoeringen & specificaties, zodat er altijd in één past bij jou situatie!

Maak kennis met Elfin

Een cobot ondersteunt uw werknemers op een veilige manier in hun werkproces. Ook kan de cobot uitgerust worden met een camera, waardoor hij locaties en objecten kan herkennen. Daarnaast beschikt de cobot over belangrijke veiligheidsmaatregelen, waardoor hij direct naast mensen kan worden ingezet. Een veiligheidsstop is één van deze maatregelen. Uw medewerker kan de cobot zelfstandig tegenhouden, zodat hij stopt met bewegen. Bovendien levert het toepassen van roboticatechnieken een aanzienlijke besparing op in tijd en kosten. Door de flexibiliteit van een robot kan hij constant presteren en een hoge kwaliteit leveren.

De cobot wordt compleet geleverd voor een all-inclusive prijs. Inbegrepen zijn de cobot, een controller en een bedieningstablet met touchscreen. Hierop is de juiste software al geïnstalleerd. Alle kabels zijn inclusief. Op de eindeffector module zit een 16mm pin connector met voldoende aansluitingen en voedingen om elke mogelijk eindeffector aan te sluiten.

Procobot ontzorgt

Bent u opzoek naar een automatiseringsoplossing, systeem integratie of een stand-aloneCobot? Procobot adviseert, engineered en implementeert de best passende oplossing. Ook voor onderhoud, vernieuwing en instandhouding kunnen wij u van dienst zijn.

Wij zijn gespecialeerd in Automatisering, Robotisering enMachineveiligheid en dragen graag ons steentje bij om uw project succesvol te realiseren! 

Welke cobot past bij jou

Volledige installatie

Onderhoud

Het kopen van een robot heeft verschillende voordelen. Een cobot ondersteunt uw werknemers op een veilige manier in hun werkproces. Ook is de robot uitgerust met een camera, waardoor hij locaties en objecten kan herkennen. Daarnaast beschikt de robot over belangrijke veiligheidsmaatregelen, waardoor hij direct naast mensen kan worden ingezet. Een veiligheidsstop is één van deze maatregelen. Uw medewerker kan de robot zelfstandig tegenhouden, zodat hij stopt met bewegen. Bovendien levert het toepassen van roboticatechnieken een aanzienlijke besparing op in tijd en kosten. Door de flexibiliteit van een robot kan hij constant presteren en een hoge kwaliteit leveren.

Bedieningspaneel cobots

Programmeren is zo makkelijk als het bedienen van een tablet

Technische specificaties Cobot Elfin

D-modules

De D-modules zijn twee gewrichten, ontworpen om het maken van een collaborative robot makkelijker te maken. Elke module bestaat uit twee motoren die onder een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar zitten. Beide motoren worden geleverd met een mechanische rem ingebouwd en de motordrive. 

Dit unieke design en de manier waarop dit ontworpen is maakt het stukje R&D een stuk makkelijker voor eventuele gebruikers die hun eigen robot willen ontwerpen. 

De D-modules zijn compact ontworpen met een lage massa, uitermate geschikt voor de markt waarin ze bedoeld zijn. Alle onderdelen zitten veilig en stevig gemonteerd. Tevens zijn ze beschermd tegen trillingen om de levensduur zoveel mogelijk te verlengen.

Deze modules maken het eenvoudig om snel een robot te ontwikkelen en te assembleren, waarbij het tevens veilig is om zeker te zeggen dat de robot stabiel wordt.

D-module besturing Cobots

Wij leveren een totaalpakket

De robot wordt compleet geleverd voor een all-inclusief prijs.  Bij de pakket horen de robot, de control box en bedieningstpaneel met touchscreen, waar ook gelijk de software op is geprogrammeerd. Ook alle kabels zijn inclusief. Op de eindeffector-module zit een1 6 pin connector, met genoeg aansluitingen en voedingen om elke mogelijke eindeffector te kunnen toepassen.

Control box Elfin Cobots

Control box

De control box regelt alle aansluitingen en de voeding voor de Elfin Cobot. Hieraan wordt zowel de tablet als de cobot bevestigd en het regelt alle software.

Veiligheid gegarandeerd

Automatisch stop-systeem

Bij impact, of een object dat te dichtbij komt, stopt de Elfin automatisch. Dit minimaliseert de kans op letsel of schade.

Automatische herstart

Na een stop van het systeem, kan Elfin zichzelf herstarten. Zo komen je systemen niet langer dan nodig stil te liggen. Een herstart wordt eerst op een lage snelheid uitgevoerd, om vervolgens weer op de originele snelheid terug te komen.

Procobot ontzorgt

Procobot creëert maatwerk oplossingen voor het robotiseren van uw productie. Collaboration in de puurste vorm, door samenwerking met robots, leveranciers, partners en natuurlijk U als klant.

Wij adviseren graag welke cobot het beste aansluit op uw bedrijf en toepassingen.

Bel ons op 030-2072870, mail naar info@procobot.nl of vul ons contactformulier in.